Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Konijn op ouderwetse wijze

Aantal personen: 4

Ingrediënten

1 vers versneden (tam) konijn
500 gr verse champignons
200 gr verse spekblokjes
1/2 dl oude porto
20 gr witte bloem
50 gr boter
2 gesnipperde sjalotten
1 kleine gesnipperde ui
2 laurierblaadjes
peper, zout
tijm
1 Hollandse wortel in blokjes

Bereiden

Spoel de konijndelen royaal met koud water af en dep ze goed droog.
Braad ze in een hete braadpan snel aan en schroei ze dicht.
Neem het konijn daarna uit de pan en houd het in aluminiumfolie warm.
Stoof de gesnipperde sjalot en ui in het achtergebleven braadvet, samen
met de spekblokjes.
Voeg, als het spek zijn vet loslaat, het konijn erbij en leng het vocht
met wat water aan.
Voeg er de gesneden wortel en naar smaak kruiden bij.
Laat dit op zacht vuur 2 uur stoven.
Keer de konijndelen om de 30 minuten en voeg zo nodig vocht bij.
Voeg er vlak voor het serveren de port en de schoongeborstelde champignons
bij en laat met gesloten deksel nog 1-2 minuten sudderen.
Geef er rijst, kruimige aardappelen of feestelijk veelkleurige pasta's
bij.
Garneer eventueel met geschilde halve peren of appeltjes, in de oven
gebakken met boter en kaneel of bruine suiker.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Kwartelsoep met notenkussentjes
Wild zwijnstournedos met peperkorrels
Tournedos van tam konijn met terrine van aardappel
Ree in rozemarijnsaus
Gebraden konijn van oma

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes