Spoel de konijndelen royaal met koud water af en dep ze goed droog.
Braad ze in een hete braadpan snel aan en schroei ze dicht.
Neem het konijn daarna uit de pan en houd het in aluminiumfolie warm.
Stoof de gesnipperde sjalot en ui in het achtergebleven braadvet, samen
met de spekblokjes.
Voeg, als het spek zijn vet loslaat, het konijn erbij en leng het vocht
met wat water aan.
Voeg er de gesneden wortel en naar smaak kruiden bij.
Laat dit op zacht vuur 2 uur stoven.
Keer de konijndelen om de 30 minuten en voeg zo nodig vocht bij.
Voeg er vlak voor het serveren de port en de schoongeborstelde champignons
bij en laat met gesloten deksel nog 1-2 minuten sudderen.
Geef er rijst, kruimige aardappelen of feestelijk veelkleurige pasta's
bij.
Garneer eventueel met geschilde halve peren of appeltjes, in de oven
gebakken met boter en kaneel of bruine suiker.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |